Frans-Nederlands wonderkind tekent bij AS Monaco

Willem Geubbels vervolgt zijn nog prille carrière bij AS Monaco. De Franse topclub heeft maar liefst twintig miljoen euro over voor de zestienjarige.

Geubbels is de zoon van een Franse moeder en een Nederlandse vader. Hij wordt gezien als een exceptioneel talent en komt over van Olympique Lyon. Via de officiële kanalen laat Monaco weten dat de jongeling een contract voor drie seizoenen heeft getekend, met de optie voor nog een seizoen.

Echt verrassend is de overstap niet, aangezien de geruchten over een overstap al maanden door de wandelgangen circuleerden. Lyon deed er alles aan om het zelfopgeleide talent binnenboord te houden, maar de aanvaller van Jong Frankrijk vond dat hij te weinig perspectief had bij de werkgever van Memphis Depay.

Monaco, geroemd om haar werkwijze met jonge talenten, zette meteen acties op touw om Geubbels over te nemen en is daarmee nu dus succesvol gebleken. Onder meer Manchester City en RB Leipzig zouden ook interesse gehad hebben, maar zij vissen achter het net. De rappe dribbelaar is nu de duurste minderjarige speler uit de Franse voetbalgeschiedenis.