City League kiest CSGO

Het concept van City League om Europese steden tegen elkaar laten strijden is goed bevallen. Helaas vond ontwikkelaar Blizzard het niet goed dat Overwatch werd gespeeld. City League gaat nu verder met Counter-Strike: Global Offensive (CSGO).

City League

In de City League nemen locale teams het vanuit hun stad op tegen een andere stad. Denk aan een groep gamers in bijvoorbeeld Antwerpen (België) die een potje knallen met een club gamers in Milaan (Italië). Een leuke mix van online en offline dus. Dit eerste seizoen doen er slechts acht locaties mee, dus er vallen een aantal deelnemers van het preseason af. De competitie duurt vijf weken en begint op 16 juli.

City League

Nederland deed in het preseason mee met twee locaties: Esports House 010 van Gamers First (Rotterdam) en Esports Game Arena (Alphen aan den Rijn). Zij gaan zich natuurlijk weer opgeven voor dit internationale toernooi. 

Update: 
Er wordt het eerste seizoen begonnen met acht teams / locaties. Het tweede seizoen heeft waarschijnlijk twee keer zoveel teams. Ook is er nu inschrijfgeld voor de locaties. City League is meteen aan het kijken of er ook animo is voor een Fortnite en een League of Legends-toernooi. Mocht je interesse hebben om mee te doen of mee te helpen, dan kun je je hier opgeven.