Kane matchwinnaar bij Engeland - Tunesië

Engeland heeft met grote moeite z'n eerste wedstrijd op dit WK gewonnen. Harry Kane was goud waard voor zijn ploeg tegen Tunesië.

De Engelsen gingen in Volgograd prima van start. Na getreuzel in de Tunesische defensie wist Dele Alli met de punt van zijn schoen Jesse Lingard te bereiken. Hij had moeten scoren, maar het been van doelman Mouez Hassen voorkwam een treffer. Engeland bleef aandringen en de Tunesiërs hadden hun handen vol aan de beweeglijke Alli, Raheem Sterling en Lingard.

Uit een hoekschop zorgde Harry Kane in de elfde minuut voor de verdiende voorsprong. John Stones kon ongehinderd op doel koppen, Hassen redde fraai met zijn linkerhand, maar de bal viel vervolgens voor de voeten van Kane, die van dichtbij binnentikte. Hassen moest even later in tranen van het veld af vanwege een schouderblessure die hij in de eerste minuten al had opgelopen.

Engeland leek de wedstrijd daarna aardig onder controle te hebben. Vlak voor rust moest de ploeg van Gareth Southgate echter weer opnieuw beginnen. Bij een voorzet vanaf de rechterflank gooide Kyle Walker zijn arm uit en ging tegenstander Fakhreddine Ben Youssef naar de grond. Scheidsrechter Wilmar Roldán vond het genoeg voor een strafschop en Ferjani Sassi wist die te benutten, al kwam keeper Jordan Pickford aardig in de buurt.

Doordat Lingard uit een pass van Kieran Trippier de buitenkant van de paal raakte, gingen beide teams met 1-1 rusten. In de tweede helft begon Engeland zeer moeizaam en had Tunesië meer controle over het duel dan voor de pauze. The Three Lions werden nauwelijks gevaarlijk en Southgate greep halverwege de tweede helft in door Marcus Rashford in te brengen voor Sterling.

Twaalf minuten voor tijd mocht Ashley Young op een mooie positie een vrije trap nemen, maar hij krulde de bal een meter over de kruising. Tunesië was dicht bij een verdienstelijk punt, totdat Kane in blessuretijd toch nog scoorde. De topspits van Tottenham Hotspur stond helemaal vrij om een doorgekopte hoekschop bij de tweede paal binnen te knikken: 1-2.