Gezin aanslag Schiedam was mogelijk niet het doelwit

Een gezin aan de Monseigneur Nolenslaan in Schiedam kreeg donderdagnacht de schrik van z’n leven toen het rond 01.30 uur wakker werd van een harde knal. Er bleek op hun woning te zijn geschoten. De politie die direct ter plaatse kwam, vond ook een handgranaat op het balkon. De daders hebben vermoedelijk het verkeerde huis getroffen. Naar de dader(s) wordt gezocht. De politie is een grootschalig onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. 

In de nacht van donderdag op vrijdag belden de geschrokken bewoners de politie dat ze waren gewekt door een knal en hadden ontdekt dat er vermoedelijk kogelgaten in het woon- en slaapkamerraam zaten. Agenten gingen er direct op af, spraken met het gezin en onderzochten de woning op mogelijke sporen. Op het balkon vonden zij toen een vermoedelijke granaat. Om te achterhalen of het om een echt explosief ging, kwam het Explosieven Opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht naar Schiedam om het projectiel nader te onderzoeken en op een veilige manier naar het NFI te brengen. Die nacht werd verder uitgebreid sporenonderzoek gedaan in en rond de woning, onder andere met een speurhond.

Nieuwe belangrijke informatie
Nu is uit onderzoek naar voren gekomen dat er is gelopen op het dak van de winkels onder de woning. Op die manier zou de granaat mogelijk op het balkon zijn gelegd.  Onbekend is nog of dat één of meerdere personen zijn geweest.  Ook zijn er twee mannen in donkere kleding gezien bij een donkerkleurige auto. Deze auto is na het incident weggereden, meteen teruggekomen en via de Piersonstraat weer weggereden. Er is vrijdag een mobiele camera unit geplaatst in de Mgr Nolenslaan, dit in verband met de veiligheid van de bewoners.

Alle informatie is welkom
Het politieonderzoek naar het incident en de daders wordt voortgezet. Mocht je iets gezien hebben, dan mag je je melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Donderdag besteed het programma Bureau Rijnmond aandacht aan deze zaak.

Gezin aanslag Schiedam waren mogelijk niet het doelwit
Gezin aanslag Schiedam was mogelijk niet het doelwit