Eerste WTA-titel voor Krunic in Rosmalen

Tennisster Aleksandra Krunic heeft in Rosmalen de eerste WTA-titel uit haar carrière gepakt. De 25-jarige Servische nummer 55 van de wereld was op het Brabantse gras in de eindstrijd te sterk voor de Belgische Kirsten Flipkens, vijf plekken lager genoteerd.

Het was een typische WTA-wedstrijd: het ging werkelijk alle kanten op. Flipkens brak in set één als eerste, waarna Krunic een dubbele break plaatste, maar ook haar service weer inleverde. In de tiebreak pakte ze dan ineens weer geen enkel punt, maar in een tweede set vol breaks won Krunic alsnog.

Er moest dus een derde set aan te pas komen en daarin was het helemaal gedaan met Flipkens. De Belgische sloeg geen deuk in een pakje boter meer na een inspannende week en won nog maar één game: 6-7 (0), 7-5, 6-1.

Op het Britse gras van Nottingham was Ashleigh Barty in de finale de beste. De nummer zeventien van de wereld uit Australië klopte de Britse hoop Johanna Konta met 6-3, 3-6, 6-4. Na Kuala Lumpur vorig jaar was het de tweede WTA-titel voor de 22-jarige Barty.

Aleksandra Krunic won de finale van Kirsten Flipkens. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Aleksandra Krunic won de finale van Kirsten Flipkens. (PRO SHOTS/Joep Leenen)