Matig Brazilië kan niet winnen van stugge Zwitsers

Zwitserland heeft topfavoriet Brazilië van de winst afgehouden in de groepswedstrijd in Groep E. In Rostov eindigde de wedstrijd in 1-1.

Na drie minuten was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd er voor de Zwitsers. Blerim Dzemaili kreeg de bal wat moeilijk aangespeeld en schoot uit de draai vervolgens over. Paulinho kreeg acht minuten later een grote mogelijkheid om de Brazilianen op voorsprong te schieten. De middenvelder kreeg de bal voor zijn voeten na een lage voorzet van Neymar, maar hij raakte de bal niet goed en rolde naast.

In de twintigste minuut slaagde Brazilië er alsnog in om te scoren. Philippe Coutinho controleerde een afgeslagen bal buiten het strafschopgebied en krulde schitterend raak: 1-0. Na de voorsprong verloor Brazilië de grip over de wedstrijd, maar ondanks de controle slaagde Zwitserland er niet in om tot kansen te komen. Beide landen zochten met een 1-0 stand de kleedkamers op, nadat Thiago Silva kort voor rust uit een hoekschop net over kopte.

Vijf minuten na rust kwamen de Zwitsers langszij. Steven Zuber kopte uit een hoekschop van Xherdan Shaqiri overtuigend binnen, waarbij een duw tegen Miranda in aanloop naar de treffer niet werd bestraft. Brazilië ging na de gelijkmaker op jacht naar de nieuwe voorsprong en Coutinho kreeg daarbij een goede mogelijkheid. De speler van Barcelona controleerde een pass van Neymar, maar produceerde vervolgens een afzwaaier.

In de slotfase kregen de Goddelijke Kanaries nog enkele mogelijkheden op de zege, zo Neymar kopte een voorzet in de handen van Yann Sommer en invaller Roberto Firmino kopte de bal op de vuisten van de doelman. Na een afgeslagen hoekschop schoot Miranda de bal nog naast en daardoor bleef het 1-1. Brazilië en Zwitserland delen de tweede plek in Groep E nadat Servië al met 1-0 van Costa Rica won. Komende vrijdag neemt Brazilië het op tegen Costa Rica en treft Zwitserland koploper Servië.

Neymar ging er weer eens bij liggen. (PRO SHOTS/Action Images)