Kroatië niet in de problemen tegen Nigeria

Kroatië is het WK in groep D begonnen met een degelijke overwinning op Nigeria. De Kroaten hoefden niet eens hun beste spel te laten zien voor een 2-0 overwinning.

In een teleurstellende eerste helft was het aantal kansen voor beide teams schaars, maar toch viel er een doelpunt te noteren. Met wat fortuin nam Kroatië uit een hoekschop van Luka Modric een voorsprong. Mario Mandzukic kopte de bal door en via Andrej Kramaric en Oghenekaro Etebo verdween de bal in het Nigeriaanse doel. De treffer ging de boeken in als een eigen goal van Etebo.

Vlak voor de pauze kreeg Nigeria een aardige kans om gelijk te maken toen een hard schot van Alex Iwobi vanuit de tweede lijn werd geblokt. De Afrikanen begonnen vervolgens aardig aan de tweede helft. Ze creëerden gevaar uit een aantal hoekschoppen en Victor Moses schoot met links in de korte hoek naast.

Kroatië maakte weinig aanstalten om een tweede treffer te maken, al viel die na 71 minuten wel. William Troost-Ekong, geboren in Haarlem en oud-speler van FC Groningen en Haarlem, trok bij een hoekschop Mandzukic naar de grond. De bal ging op de stip en Modric maakte op zijn derde WK zijn eerste doelpunt op een mondiale eindronde.

Bij Nigeria was oud-VVV'er Ahmed Musa inmiddels al ingevallen, maar hij kon aan de 2-0 eindstand niets veranderen. Kroatië speelt donderdag de tweede poulewedstrijd tegen Argentinië, dat zaterdagmiddag niet langs IJsland kwam (1-1). Nigeria heeft dan dus een goed resultaat nodig tegen de IJslanders.

Kroatië wint eenvoudig van Nigeria. (PRO SHOTS/Action Images)