IJslandse keeper: "Ik had mijn huiswerk gedaan"

IJsland verraste zaterdagmiddag met een gelijkspel tegen Argentinië: 1-1. Hannes Halldórsson werd de held met zijn penaltysave tegen Lionel Messi.

Na afloop kon de IJslandse doelman zijn geluk dan ook niet op. "Het was een groots moment voor mij. Een droom die uitkomt. Onze eerste WK-wedstrijd ooit, tegen één van de beste teams ter wereld die beschikt over de beste speler van de wereld", kijkt Halldórsson terug. "Ik had mijn huiswerk gedaan. Ik heb veel penalty's van Messi teruggezien."

"Ik heb ook gekeken wat ik zelf deed tijdens de laatste strafschoppen die ik tegen kreeg. Dat hebben de Argentijnen ongetwijfeld ook gedaan en op basis daarvan zullen ze een plan hebben gemaakt." Argentinië nam tegen IJsland de leiding via Sergio Agüero, maar een paar minuten later maakte Alfred Finnbogason al gelijk.

Messi miste zijn strafschop na ruim een uur spelen, waarna IJsland stand wist te houden. De ploeg die twee jaar terug al verraste op het EK in Frankrijk komt vrijdag opnieuw in actie, tegen Nigeria. De laatste groepswedstrijd tegen Kroatië is vier dagen later.