Krunic en Flipkens in finale Rosmalen na driesetters

De finalistes van het damesenkelspel op het tennistoernooi van Rosmalen zijn bekend. Aleksandra Krunic en Kirsten Flipkens plaatsten zich zaterdag op het Brabantse gras voor de eindstrijd, die zondag gehouden wordt.

De Belgische Flipkens stond tegenover Viktoria Kuzmova uit Slowakije, die voor het eerst een WTA-finale hoopte te bereiken. Na de eerste set verloren te hebben herpakte ze zich knap en via de tiebreak - waarin Flipkens drie matchpoints kreeg - sleepte Kuzmova toch een derde set uit het vuur. Daarin nam ze een 1-4 voorsprong, maar vervolgens won ze geen game meer: Flipper plaatste een dubbele break en won met 7-5, 6-7 (9), 6-4 alsnog.

De Servische Krunic speelde zaterdag tegen Coco Vandeweghe, de als eerste geplaatste Amerikaanse die het toernooi in voorgaande jaren al twee keer won. Vandeweghe begon prima en won de eerste set vrij simpel, maar Krunic draaide de partij om, won set twee in de tiebreak en maakte het met een dominante tiebreak in de derde set af: 2-6, 7-6 (4), 7-6 (1).

Flipkens staat in haar vierde WTA-finale en hoopt na Quebec 2012 haar tweede titel te pakken. Krunic stond vorig jaar in Ghuangzhou voor de eerste en tot zondag laatste keer in een finale, die ze destijds verloor.