Hofdame voor Maxima

De hofhouding van Máxima Zorreguieta, de verloofde van prins Willem-Alexander begint langzaam vorm te krijgen. Zo heeft mevrouw drs. O. A. Gaarlandt-van Voorst van Beest, hofdame van koningin Beatrix, tot het voorjaar de taak gekregen om Máxima te begeleiden bij haar introductieprogramma in Nederland.

Mevrouw Lieke Gaarlandt was vorige week nog in het gevolg van de koningin tijdens het staatsbezoek van de koningin Beatrix en prins Willem-Alexander aan de Russische Federatie.

De secretariaatswerkzaamheden voor mevrouw Zorreguieta worden voorlopig uitgevoerd door het particulier secretariaat van de Prins van Oranje. Aan het hoofd hiervan staat de hier J. Leeuwenburg, particulier secretaris van de prins.

Inmiddels werkt het hof koortsachtig aan de voorbereidingen van de intochten in de verschillende provincies in het land. Deze zullen in de nazomer plaatsvinden. Hoewel het programma nog niet helemaal vaststaat, is het zo goed als zeker dat het paar op maandag 10 september de provincie Zeeland zal bezoeken.