Roglic imponeert in Ronde van Slovenië

Primoz Roglic heeft in de Ronde van Slovenië zijn kwaliteiten getoond. De 28-jarige Sloveen van LottoNL-Jumbo reed op ruim twintig kilometer van de streep weg op de slotklim en won met meer dan halve minuut voorsprong op de concurrentie. Roglic neemt de leiderstrui over van Rigoberto Uran.

In de vierde etappe van de Ronde van Slovenië van Ljubljana naar Kamnik over 155 kilometer moesten de renners drie beklimmingen bedwingen. Twee van de tweede categorie, en een van de eerste categorie.

In het begin van de etappe ontstond er een grote kopgroep van veertien renners met als belangrijkste naam Davide Formolo, nummer tien van de afgelopen Giro d'Italia. Ook Amund Grondahl Jansen van LottoNL-Jumbo zat mee.

De kopgroep viel op de beklimming van de eerste categorie uit elkaar. Fausto Masnada van Androni-Sidermec-Bottechia hield het langst vol, maar op de slotklim van tweede categorie was het einde verhaal voor hem.

Roglic had met dank aan zijn teamgenoot Grondahl Jansen de aanval geopend. De Sloveen in Nederlandse dienst reed iedereen uit het wiel op de slotklim, op ruim twintig kilometer van de finish. Op de top had hij een voorsprong van een halve minuut en in de afdaling kwamen de achtervolgers niet meer dichter.

Roglic is ook de nieuwe leider in zijn thuisronde. De winnaar van de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 32 seconden op Uran, die net zoals Roglic de laatste hand legt op zijn voorbereiding voor de Tour de France.