Golfer Johnson aan de leiding op US Open, Woods en McIlroy missen cut

Golfer Dustin Johnson staat na de tweede dag van het US Open, het tweede major van het jaar, aan de leiding. De nummer één van de wereld heeft vier slagen voorsprong Charley Hoffman en Scott Piercy. Voor Tiger Woods, Rory McIlroy en Jordan Spieth zit het toernooi er al op.

De baan van Shinnecock Hills speelde de tweede dag een stuk minder moeilijk dan op de openingsdag, dat leidde tot betere scores. Johnson die na de eerste dag als gedeeld leider was liet ook een goede ronde zien in de ochtend. De Amerikaanse nummer één van de wereld liep een ronde van 67 slagen (-3) en is dan nu alleen leider.

Landgenoten Hoffman en Piercy zijn de eerste achtervolgers op vier slagen. Tommy Fleetwood en Brooks Koepka kwamen vrijdag tot een ronde van 66 slagen en dat was de beste van de dag. Fleetwood en Koepka staan samen met Ian Poulter, Justin Rose en Henrik Stenson op de gedeelde vierde plaats op vijf slagen van de leider Johnson.

Voor Woods, Spieth en McIlroy, samen goed voor 21 majortitels zit het toernooi er al op. Ook voormalig majorwinnaars Jason Day, Sergio Garcia en Bubba Watson misten de cut op Long Island.