Dodelijk ongeluk op Oude Rijksweg bij Rilland

Woensdagmiddag ontstond op de Oude Rijksweg bij Rilland (Zeeland)  een ernstige aanrijding tussen een bestelbus en een auto. De bestuurder van de personenauto overleed ter plaatse. Het ongeluk gebeurde rond 16.35 uur. De personenauto reed vanuit de richting van de Oesterdam naar Rilland.

In de auto zaten de bestuurder, een man (64) en als inzittende een vrouw (67), beiden uit het Belgische Berlare. De bestelbus reed in tegenovergestelde richting met als bestuurder, een man (64) en als inzittende een man (41), beiden uit Tholen.

De auto's botsten op elkaar. De bestuurder van de personenauto overleed ter plaatse. De andere drie betrokkenen werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval. Vermoedelijk kwam de personenauto plotseling op de verkeerde weghelft terecht.

Omleidingsroutes
De weg vanaf de Oesterdam tot de rotonde bij de carpool van Rilland werd tijdens de hulpverlening, het politieonderzoek en de berging van de auto's in beide richtingen afgesloten. Er werden omleidingsroutes ingesteld. Het ongeval werd afgeschermd met schermen. Rond 20.00 uur werd de afsluiting opgeheven.

Dodelijk ongeluk op Oude Rijksweg bij Rilland (Foto: Politie.nl)
Dodelijk ongeluk op Oude Rijksweg bij Rilland (Foto: Politie.nl)