BILD: ''Arsenal haalt doelman uit Bundesliga"

Bernd Leno is de nieuwe keeper van Arsenal. De deal van de 26-jarige doelman van Bayer Leverkusen wordt binnenkort wereldkundig gemaakt.

Dat meldt althans het doorgaans goedingevoerde BILD. Het Duitse medium pakte woensdagochtend groot uit met een bericht over de naderende transfer. The Gunners betalen naar verluidt een bedrag tussen de 20 en 25 miljoen euro. De zesvoudig international van Duitsland ligt nu nog tot medio 2020 vast in Leverkusen.

Leno is op het WK nu de derde keeper van Die Mannschaft, achter Manuel Neuer en Marc-André Ter Stegen. Hij is al zes jaar actief bij dezelfde club en zou toe zijn aan een nieuwe werkomgeving. Voor Bayer Leverkusen kwam hij tot 304 wedstrijden, in zes jaar tijd. Daarvoor speelde hij voor VfB Stuttgart. Hij behaalde honderd 'cleen sheats'.

De Duitse topclub hield overigens al langer rekening met een vertrek van haar sluitpost. In mei haalde men daarom al Lukas Hradecki op bij bekerwinnaar Eintracht Frankfurt. De Fin stapte transfervrij over. Bij Arsenal moet Leno de concurrentiestrijd aangaan met Petr Cech en David Ospina.

De Londenaren haalden eerder al rechtsback Stefan Lichtsteiner en zijn naar verluidt bijna rond met verdediger Sokratis Papasthopoulos en Lucas Torreira, die als verdedigende middenvelder opereert. Tot slot wordt de club ook nog nadrukkelijk in verband gebracht met vleugelspeler Gelson Martins, die zijn contract wil laten verscheuren bij Sporting Portugal. Die spelers moeten de zwalkende ploeg helpen om volgend seizoen terug te keren in de Champions League.