Ongeregeldheden bij voetbalwedstrijd

Gistermiddag om ongeveer 5 uur ontstond er bij een voetbalwedstrijd in Vriezenveen tussen DETO Vriezenveen en VV Groningen een handgemeen tussen meerdere mensen. Volgens omstanders zou het gaan om de harde kern van supporters van FC Groningen die met hun plaatsgenoten waren meegekomen. Hierbij raakten een aantal personen lichtgewond.

"Het was gewoonweg niet normaal", aldus een getuige. "Banken werden door de lucht geslingerd. Iedereen moest wegspringen. Een vrouw heeft net nog een kind weggetrokken. Een andere vrouw had allemaal bloed aan haar hoofd zitten. Het was gewoon een ravage. Mijn zoon is 44, we gaan al vanaf 6 jaar naar de voetbal, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt."

De gewaarschuwde politie greep in en haalde de vechtenden uit elkaar. Bij de inzet van de politie en het begeleiden van de supporters maakte de politie gebruik van een surveillancehond maar de hond is niet actief ingezet. De aanhangers van VV Groningen werden door de politie naar de gereedstaande bus begeleid waarna deze vertrok. Daarna werd de wedstrijd uitgespeeld.