Unravel Two aangekondigd en meteen uitgebracht

Dat Unravel Two eraan zou komen wisten we al naar een lek bij de ESRB, die de ratings voor leeftijden maakt. EA heeft vanavond de game getoond, maar laat ook meteen de releasedatum weten: vandaag.

Jawel, Unravel Two is vandaag uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Het vervolg is een puzzelplatformer, met het grote verschil dat je met twee personages speelt. Je maakt je eigen twee Yarny's of je laat iemand meespelen in naadloze co-op. Dus mocht je al aan het spelen zijn, dan kan iemand zo meedoen en ga je verder met z'n tweeen waar je gebleven bent.

Unravel Two borduurt verder op het oorspronkelijke spel en concentreert zich op de band tussen twee Yarny's. De twee Yarny's moeten elkaar helpen terwijl ze beproevingen doorstaan die in de natuurlijke landschappen en stedelijke omgevingen doorkruisen in een omgeving die continu nieuw leven voortbrengt. Spelers kunnen hun eigen Yarny's aanpassen door anderen te helpen terwijl ze zij aan zij of voor altijd verenigd door het avontuur springen, glijden, zwaaien en rennen.

"Unravel Two draait om de nieuwe banden die worden gevormd als we de banden met het verleden verbreken", aldus Martin Sahlin, Creative Director bij Coldwood. "Net als Unravel is het een zeer persoonlijk spel voor de studio, en onze passie en levenservaringen zijn verwoven in de structuur van de reis die de spelers en hun Yarny's maken. Unravel Two draait om de hechte band tussen vrienden en de vraag hoe hoop en liefde de wereld rondom beter kunnen maken."

Unravel Two kost 19,99 euro en is verkrijgbaar via Xbox Live, PSN en Origin.