Volleybalsters winnen in vijf sets van Europees kampioen Servië in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben een belangrijke zege te pakken in de Nations League. In Rotterdam won Oranje met 3-2 (15-25,19-25, 29-27, 25-17 en 20-18) van Europees kampioen Servië.

Nederland begon slecht aan de wedstrijd tegen Servië. De Europees kampioen stond snel met 2-0 voor in sets. In de derde set ging het gelijk op tussen de beide landen en in de slotfase van de derde set werkte de ploeg van bondscoach Jamie Morrison drie wedstrijdpunten weg. Oranje won de vierde set eenvoudig en moest er een vijfde set aan te pas komen.

In het begin van de beslissende set leek Nederland eenvoudig naar de winst te gaan. Oranje liep uit naar een 9-5 voorsprong, maar de nummer twee van de afgelopen Olympische Spelen kwam sterk terug. Servië kreeg nog een wedstrijdpunt, maar wist deze ook niet te benutten, waarna Oranje bij 19-18 wel wist toe te slaan.

Volgende week staat de laatste voorronde op het programma. Nederland treft dan concurrent Turkije, China en Duitsland. De eerste vijf landen en China plaatsen zich voor de finaleronde. Nederland staat momenteel vijfde, maar heeft een voorsprong van vijf punten op de nummer zes Italië.