Toni tipt Icardi bij Bayern: "Hij is erg sterk en jonger"

Luca Toni ziet in Mauro Icardi een goede vervanger van Robert Lewandowski, mocht Bayern München de Pool deze zomer verkopen.

De zaakwaarnemer van Lewandowski stelde afgelopen maand dat 29-jarige spits "een verandering en een nieuwe uitdaging nodig heeft in zijn carrière". Real Madrid zou wel oren hebben naar de komst van de Pools international.

"Als een speler wil gaan, moet je hem laten gaan", vertelt Toni in gesprek met Sport Bild. De Italiaan ziet in Icardi een goede opvolger: "Icardi van Internazionale zou perfect zijn voor Bayern. Hij is erg sterk en jonger."

De Argentijn sprak zich eerder al uit over zijn toekomst bij Inter. "Als het goed is voor het team dat ik blijf, dan blijf ik, anders vertrek ik. Ik doe altijd wat het beste is voor de club en het team. Wanneer het seizoen voorbij is, zullen we met de club praten en kijken wat het beste voor hen is."

Icardi heeft een ontsnappingsclausule van 110 miljoen euro in zijn contract staan. Buitenlandse clubs kunnen in de eerste twee weken van juli de 25-jarige spits voor dat bedrag overnemen.