Juventus legt Costa definitief vast

Juventus heeft Douglas Costa definitief overgenomen van Bayern München. De buitenspeler werd afgelopen seizoen al door de Italianen gehuurd.

Costa heeft in Turijn een contract voor vier seizoenen gekregen. Juventus betaalt de komende twee jaar in termijnen in totaal veertig miljoen euro aan Bayern München, waar de Braziliaan drie jaar onder contract stond. Daarvoor droeg Costa het shirt van Shakhtar Donetsk en Grêmio.

Vorig jaar had Juve bij de huurtransfer met Bayern al een optie tot koop afgedwongen. Costa kwam in zijn eerste seizoen bij de Italiaanse kampioen tot 47 officiële optredens, waarin hij zes doelpunten maakte en veertien assists gaf. De Oude Dame legde naast de landstitel ook beslag op de Coppa Italia.

Douglas Costa maakt deel uit van de Braziliaanse selectie die vanaf volgende week een gooi gaat doen naar de WK-titel. De Seleção is in groep E ingedeeld bij Zwitserland, Costa Rica en Servië. Costa heeft 24 duels voor Brazilië gespeeld sinds zijn interlanddebuut in november 2014.