Binnenvaartschippers krijgen vrijwaring CCR-regels

Vandaag is de PVV-motie aangenomen die de regering oproept om, net zoals Duitsland,  binnenvaartschippers te vrijwaren van 'de belachelijke regels' die samen met de EU zijn opgesteld. Hiermee wint Nederland een stukje van haar soevereiniteit terug. De PVV zet zich in voor een concurrerende binnenvaartsector.

Door oneigenlijk strenge regels vanuit de Centrale Commissie Rijnvaart (CCR) dreigen veel kleine binnenvaartschippers over de kop te gaan. “Dat is niet alleen een drama voor die families, maar betekent ook nog eens dat al die vracht straks via de weg wordt vervoerd,” aldus Roy van Aalst, PVV-woordvoerder Infrastructuur en Waterstaat.

"De PVV heeft de noodkreet van de schippers gehoord en heeft er in de Tweede Kamer op aangedrongen dat er een uitzondering wordt gemaakt voor onze binnenvaartvloot, waar de Kamer vandaag in meeging," aldus de PVV in het persbericht. De uitzondering zou volgens de ingediende motie moeten gelden voor binnenvaartschepen kleiner dan 85 meter of met een maximaal laadvermogen van 1500 ton.