FOK! Wat een weer: af en toe zon

Welkom!

Als je net achter de duinen woont dan had je gisteren flink mazzel. Op het strand bleven nevel en mist erg hardnekkig. Maar zodra je achter de duinen kwam, was het ineens stralend zonnig. Zo ook dus hier in Haarlem. Totaal geen last gehad van grijs en saai weer.  In het noorden echter was het wel grotendeels bewolkt en er zijn zelfs nog een paar (pittige) buitjes geweest. In een groot deel van het land bleef het verder wel droog. De maxima lagen tussen de 16 graden op het strand, toch al 22 op Schiphol tot 24 in het zuiden.

Vandaag starten we de dag behoorlijk grijs met bewolking, nevel of mist. Dit moet in de loop van de ochtend wel gaan optrekken en dan breekt hier en daar de zon door. Ik denk echter niet dat het zo'n fraaie dag zal worden als gisteren. Op meer plaatsen zullen de wolkenvelden toch wel overheersend zijn. De meeste zon verwacht ik in het zuiden van het land. Daar kan het dan opnieuw rond de 24 graden worden. Onder de bewolking een graad of 20 en op de Wadden 17 graden. Er staat een matige noordwestenwind.

De komende dagen wordt het weer warmer. Met name op woensdag en donderdag kunnen we weer kwikstanden van 25 graden en meer verwachten. Maar vanaf woensdagavond neemt de kans op een regen-of onweersbui weer toe.

Fijne dag. 

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

Flink wat regen bij qltel (Foto: qltel)
Ook bij qltel vielen de afgelopen week een paar flinke buien. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!