Belgische bondscoach vreest blessure Kompany

Bondscoach Roberto Martínez maakt zich zorgen over Vincent Kompany nadat de verdediger zaterdag geblesseerd uitviel met een liesblessure.

De verdediger van de Belgische nationale ploeg moest zich in een oefeninterland tegen Portugal (0-0) na 55 minuten laten vervangen, waar Dedryck Boyata de speler van Manchester City verving. Kompany had de afgelopen seizoenen veel last van blessures en zijn deelname aan het WK loopt mogelijk gevaar.

"We gaan Kompany vandaag (zondag, red.) onderzoeken. Dan staat een scan gepland en zullen we meer weten", tekent Het Laatste Nieuws op uit de mond van Martínez. "Hij vertelde me dat hij last had in zijn lies. En Vinnie kent zijn lichaam goed. Hij is geen jonge speler meer, hé. Hij wéét wanneer er iets niet juist is. Vandaar dat Vinnie beseft dat het beter was om het veld te verlaten."

"This is a blow. Zeker omdat ‘Vinnie’ vanaf de eerste dag het voortouw nam, zijn verantwoordelijkheid opeiste. Hij pushte het team en het was een genot om hem bezig te zien. Je wil niet dat zoiets ophoudt. Toen hij geblesseerd van het veld stapte, voelde je dat heel het stadion zich zorgen maakt. Ik ook..."