Wales, Australië, Japan en Schotland naar kwartfinales World Cup of Darts

Wales, Australië, Japan en Schotland zijn de eerste landen in de kwartfinales van de World Cup of Darts. Wales en Australië hadden een beslissende dubbel nodig. Japan en Schotland waren sneller klaar. De tweede ronde kent, in tegenstelling tot de eerste ronde, eerst twee enkelspelen en indien nodig een beslissende dubbel. 

Schotland was snel klaar tegen Brazilië. Peter Wright verloor één leg van Diogo Portela. Gary Anderson gaf niks wegen tegen Bruno Rngel. Japan wist snel af te rekenen met Canada. Seigo Asada won met 4-3 de kraker tegen oud-wereldkampioen John Part. Hakuri Muramatsu won vervolgens met 4-0 van Dawson Murschell. 

Gerwyn Price en Jonny Clayton bogen een achterstand om en versloegen het Zwitserse duo Alexander Fehlmann en Andreas Bless.
Price werd in het eerste duel verrast door de onbekende Fehlmann. De Zwitser, die een stuk beter speelde dan in de eerste ronde, profiteerde in een decider van gemiste matchdarts van Price: 4-3.

Een beslissende koppelwedstrijd werd vervolgens geforceerd door Clayton, die eenvoudig Bless versloeg met 4-0. Wales maakte vervolgens de comeback af. Nadat Zwitserland een 1-0 voorsprong pakte, wonnen Price en Clayton vier opeenvolgende legs om het toernooi de Zwitsers te beëindigen.

Australië kwam was in de allerlaatste leg langs Spanje. Cristo Reyes bracht Spanje de voorsprong door met 4-2 te winnen van Simon Whitlock. Antonio Alcinas kon het karwei achter niet afmaken: El Dartador kreeg een 170-finish van Kyle Anderson te verwerken en verloor met 4-1.

In de koppelwedstrijd leek Australië op een overwinning af te stevenen. Gemiste matchdarts van Anderson brachten de Aussies echter in de problemen, waardoor er een beslissende zevende leg nodig was. Whitlock gooide 70 uit, waardoor Australië het zondag in de kwartfinales mag opnemen tegen Wales.

Vanavond is het de beurt aan Nederland. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld spelen tegen Devon Petersen & Liam O’Brien uit Zuid-Afrika. 

Uitslagen World Cup of Darts

Wales 2-1 Zwitserland
Singles One: Gerwyn Price 3-4 Alexander Fehlmann
Singles Two: Jonny Clayton 4-0 Andreas Bless
Doubles: Wales 4-1 Zwitserland

Australië 2-1 Spanje
Singles One: Simon Whitlock 2-4 Cristo Reyes
Singles Two: Kyle Anderson 4-1 Toni Alcinas
Doubles: Australië 4-3 Spanje

Japan 2-0 Canada
Singles One: Seigo Asada 4-3 John Part
Singles Two: Haruki Muramatsu 4-0 Dawson Murschell

Schotland 2-0 Brazilië
Singles One: Peter Wright 4-1 Diogo Portela
Singles Two: Gary Anderson 4-0 Bruno Rangel

Avondsessie (vanaf 19.00 uur)
Belgium v Finland
England v Singapore
Northern Ireland v Germany
Netherlands v South Africa