Van Marwijk boekt eerste zege met Australië

Bert van Marwijk heeft zijn eerste overwinning te pakken als bondscoach van Australië. De Soccerroos bereiden zich voor op het WK in Rusland.

In Oostenrijk was zijn ploeg met 4-0 te sterk voor Tsjechië. Dat is een mooie opsteker voor de ploeg uit Down Under: De selectie verloor in maart met 4-1 van Noorwegen en speelde met 0-0 gelijk tegen Colombia. Nu ging het ook niet altijd goed, maar het eindresultaat vergoedt veel. Mathew Leckie scoorde twee keer.

Hoewel de Tsjechen uiteindelijk hun grootste nederlaag ooit leden, waren zij in de openingsfase wel de betere ploeg. Jan Kopic opende bijna de score, ware het niet dat keeper Mat Ryan liet zien waarom hij Feyenoord-doelman Brad Jones op de bank houdt. Australië groeide daarna in de wedstrijd en uitblinker Leckie opende na een goed half uur de score.

Na rust liep de ploeg van Van Marwijk rap uit. Andrew Nabbout scoorde vlak na de terugkeer uit de kleedkamers en een kleine twintig minuten voor het einde zorgde Leckie voor de beslissing. Een ongelukkige eigen goal van Jakub Jugas zorgde voor een 4-0 eindstand. Australië oefent volgende week nog tegen Hongarije en komt in de groepsfase van het WK uit tegen Frankrijk, Denemarken en Peru.