Nog geen beweging in transfer Dumfries

De overgang van Denzel Dumfries naar PSV is nog verre van rond. Werkgever sc Heerenveen heeft vooralsnog geen akkoord bereikt met de Eindhovenaren.

PSV houdt rekening met een vertrek van Santiago Arias naar Juventus en ziet in Dumfries een goede kandidaat om de Colombiaan op te volgen als rechtsback. De inmiddels vertrokken technisch directeur Marcel Brands liet onlangs al weten dat hij de kans klein acht dat de deal rond komt. Vanuit Friesland werd die conclusie vrijdagmiddag bevestigd.

Technisch manager Gerry Hamstra heeft bij Voetbal International uitgesproken dat er nog geen schot zit in de onderhandelingen. "Zij bieden iets, wij vragen iets en daar komen wij niet uit", stelt hij. PSV deed eerst een bod van vier miljoen en verhoogde dat vervolgens tot 5,5 miljoen euro. De Friezen verlangen echter meer voor Dumfries, die nog drie jaar vast ligt in Heerenveen. Het is onbekend hoeveel de gewenste som bedraagt.

Hamstra weet dat zijn club sterk staat in de onderhandelingen. In het afgelopen jaarverslag is een eigen vermogen van twintig miljoen euro genoteerd en daar zitten de transferopbrengsten van Sam Larsson, Jeremiah St. Juste, Joost van Aken en Dennis Johnsen nog niet eens bij. Van Friese kant is er dus geen enkele noodzaak om afscheid te nemen van de 22-jarige jeugdinternational.

Dumfries liet onlangs weten dat hij een overstap wel ziet zitten. "Als je stapjes kan maken, is dat mooi. Je speelt voor het kampioenschap, Champions League, dat is het mooiste wat er is", stelde hij bij youtubeprogramma Bij Andy in de Auto. Mocht het tot een transfer komen, gaat Heerenveen voor Sherel Floranus als opvolger. Hij is net als Dumfries afkomstig van Sparta Rotterdam. De Friezen zouden al een akkoord hebben met de Kasteelheren, dus is het voor de negentienjarige Floranus nu afwachten en hopen dat men toch nog tot een akkoord komt over Dumfries. Dat is op dit moment ver weg.