Rechtbank veroordeelt FC Twente tot betalen van miljoenenbedrag

FC Twente moet een flinke naheffing aan de Belastingdienst betalen. Het gaat om een som van 2,8 miljoen euro. De club had hier al op gerekend.

Dat meldt zakenblad Quote op vrijdagmiddag. Zij beroepen zich daarbij op het vonnis van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, waar de crisisheffingszaak werd behandeld. Twente moet naheffing betalen over premies, recettes en bonussen die aan spelers werden uitgekeerd in de seizoenen 2011/2012 en 2012/2013.

In een reactie aan het zakenblad laat de club weten rekening te hebben gehouden met deze uitspraak. De zaak werd volgens de persafdeling al als 'vrij kansloos' gezien. Twente zou al een bedrag van 5,9 miljoen in de begroting hebben opgenomen voor deze zaak, dus het uiteindelijke oordeel wordt beschouwd als een meevaller. De club verzet zich daarom niet tegen de uitspraak.

De club kreeg de afgelopen tijd klap op klap te verwerken en de financiën zijn niet om over naar huis te schrijven. De grote sponsors blijven trouw, maar door de degradatie en de boekhouding uit het verleden is het nu een kwestie van bezuinigen en puin ruimen. Ted van Leeuwen is de beoogde man om het technische gedeelte op zich te nemen en wat dat betreft is er goed nieuws te melden voor de Tukkers. Hij heeft zijn vertrek aangekondigd bij het Deense Esbjerg en lijkt te reageren op de lokroep vanuit Enschede.