Volleybalsters verliezen in vier sets van Brazilië

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League de tweede nederlaag geïncasseerd. Oranje verloor in Apeldoorn met 3-1 (25-23, 26-24, 13-25, 25-22) van Brazilië.

Nederland kwam in de eerste set op een 12-7 voorsprong, maar Brazilië kwam sterk terug in de set en won zeven punten op rij. Oranje wist nog drie setpunten weg te werken, maar op het vierde setpunt was het raak. In de tweede set nam Nederland opnieuw een voorsprong (10-6). Opnieuw wist Brazilië terug te komen in de set en pakte ook de tweede set.

Oranje begon opnieuw goed aan de set en ditmaal wist ploeg van bondscoach Jamie Morrison wel de voorsprong vast te houden. Uiteindelijk wonnen de volleybalsters de set makkelijk met 25-13.

In de vierde set was Brazilië weer bij de les en sloeg het een gaatje van drie punten. Oranje knokte zich nog van 18-21 naar 20-21, maar dichter bij kwam Nederland niet.

Nederland speelt de volgende ronde komende week in Rotterdam (5-7 juni). Oranje speelt dan tegen de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië.