FC Twente haalt met Brama eerste versterking

FC Twente heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De club neemt Wout Brama over van het Australische Central Coast Mariners.

De 31-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, maakte in 2005 zijn debuut in de hoofdmacht en vertrok in de zomer van 2014 transfervrij uit Enschede. Brama speelde achtereenvolgens voor PEC Zwolle, FC Utrecht en sinds vorig jaar zomer voor Central Coast Mariners.

De drievoudig international had nog een contract tot de zomer van 2019 in Australië en het onbekend of FC Twente een transfersom moet betalen. Brama zette vrijdag zijn handtekening onder een naar verluidt tweejarig contract.

"Een heel bijzonder gevoel om hier weer écht terug te zijn, dat ik terug ga naar mijn club daar word ik heel erg blij van", vertelt Brama op de officiële clubwebsite. "Drie weken geleden heb ik een eerste gesprek gehad en daarna is het steeds meer gaan leven. Ik zag mijzelf weer in De Grolsch Veste spelen. Toen ik naar Australië ging heb ik gezegd dat ik hier graag terug wil keren, maar het moest voor mij wel allemaal kloppen. Ik had het fantastisch naar mijn zijn in Australië. FC Twente kwam nu langs en toen het steeds dichterbij kwam raakte ik er steeds enthousiaster over, nu is het zover."

"Uit het feit dat FC Twente mij na mijn carrière wil behouden spreekt veel waardering en vertrouwen, dat was voor mij richting de toekomst erg belangrijk. Ik zal de komende tijd ook in de organisatie meekijken, maar de hoofdfocus is voetbal. Zo lang ik nog fit ben, ik er blij van word en FC Twente ook, wil ik blijven spelen. Ik voel me topfit en hoop nog jaren te kunnen voetballen."

Brama nam vier jaar geleden afscheid en is nu terug. (PRO SHOTS/Toin Damen)
Brama nam vier jaar geleden afscheid en is nu terug. (PRO SHOTS/Toin Damen)