Chelsea voert positieve gesprekken met Sarri

Chelsea heeft positieve gesprekken gevoerd met Maurizio Sarri in Milaan, zo weet Goal, en ze hopen de Italiaan deze zomer vast te leggen.

SSC Napoli heeft Sarri al vervangen door Carlo Ancelotti, maar beweert nog steeds dat ze recht hebben op een vergoeding van acht miljoen euro, het bedrag dat als ontsnappingsclausule is opgenomen in het contract van de Italiaan. Dit heeft de gespreken bemoeilijkt omdat advocaten van alle drie de partijen aan het bedrag werken, waarbij Chelsea en Sarri hoopvol zijn dat ze het bedrag kunnen verlagen.

De 59-jarige heeft nog een tweejarig contract, maar de clausule helpt Chelsea als Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentis na het verstrijken van de termijn elke vergoeding zou kunnen vragen. Verwacht wordt dat Chelsea Sarri een tweejarig contract aanbiedt, waarbij de oefenmeester ongeveer 5,5 miljoen euro per jaar zou gaan verdienen, waarbij er nog onderhandeld wordt over een extra seizoen.

Zenit Sint-Petersburg toonde ook interesse in Sarri, maar kondigde dinsdag aan dat het Sergey Semak had aangesteld als vervanger voor de nieuwe Italiaanse bondscoach Roberto Mancini, waarbij Sarri de voorkeur gaf aan een verhuizing naar West-Londen.

Chelsea moet het vertrek van Antonio Conte nog aankondigen en dat zou de club ongeveer tien miljoen euro gaan kosten, ondanks dat hij nog slechts een contract voor één jaar heeft."