Ajax-aanwinst Van Es: "Ik ben echt wel anti-Ajax"

Ajax maakte vandaag de komst van verdediger Kika van Es bekend, ze zal volgend seizoen het vrouwenteam van de Amsterdammers versterken. Van Es komt over van FC Twente en heeft voor één seizoen getekend.

Voor Van Es naar Enschede verhuisde kwam ze één seizoen voor Achilles en vier jaar voor PSV uit. De club uit Eindhoven is ook de club waarvan de hardcore fan is, althans de heren zo vertelde na haar overstap naar FC Twente. Dat vertelde de Brabantse in een item in aanloop naar het EK voetbal in Nederland vorig jaar zomer. In dat interview deed de Boxmeerse een nogal opmerkelijke uitspraak.

NOS-verslaggeefster Rivkah op het Veld vroeg Van Es destijds of ze ook bij Ajax zou kunnen spelen. "Ik denk niet ik geschikt ben voor de grote wereld zeg maar. Amsterdam, ik voel me daar toch niet helemaal veilig. En ik ben echt wel anti-Ajax, dus het zal echt heel erg lastig worden", zo vertelde de verdediger opmerkelijk genoeg.

Blijkbaar kan er een hoop veranderen in een mensenleven want op de site van de Amsterdammers vertelt ze iets heel anders. "Ik ben heel erg blij en trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ervaren team. Ik ben hier gekomen om mezelf te ontwikkelen. Daarbij vind ik het belangrijk om met meiden samen te spelen die weten hoe hoog de lat ligt. Ik hoop hier een hoop plezier te beleven en ga mijn uiterste best doen om prijzen te pakken."

Van Es doet haar opmerkelijke uitspraak op 1.30 (Bron: YouTube/NOS Sport)

Kika van Es in actie bij Oranje (Pro Shots / Erik Pasman)
Kika van Es in actie bij Oranje (Pro Shots / Erik Pasman)