Manchester United hoopt op back van twintig miljoen

Manchester United heeft goede hoop dat het Diogo Dalot nog deze week over kan nemen van FC Porto. Dat heeft Goal begrepen.

De negentienjarige back is van nature een rechtsback, maar kan ook op links spelen. Hij wordt de laatste maanden intensief gevolgd door de Mancunians en hij wordt gezien als een speler die de komende jaren kan zorgen voor defensieve zekerheid. De club heeft nu Antonio Valencia en Ashley Young op de backposities staan, maar zij worden aankomend seizoen allebei 33 jaar oud.

Trainer José Mourinho heeft al aangegeven dat hij nieuwe spelers nodig heeft om mee te kunnen doen om de titel. United heeft daarom besloten om de afkoopsom voor Dalot te betalen. Die bedraagt op dit moment twintig miljoen en een bron die dicht bij de deal staat heeft aangegeven dat de Red Devils de overeenkomst nog deze week willen afronden.

De jonge back heeft pas zeven wedstrijden op het hoogste niveau op zijn naam staan, waarvan één tegen de verliezend CL-finalist Liverpool. Dat duel eindigde in 0-0. Ondanks zijn geringe ervaring is Untied toch overtuigd van zijn kwaliteiten. Dalot was onderdeel van het Portugal U17 team dat in 2017 het jeugd-EK won. Hij scoorde zelfs in de finale tegen Spanje.

De verwachte transfer van Dalot komt precies op tijd, want United gaat afscheid nemen van Matteo Darmian, die voor een som van tien miljoen pond naar Juventus trekt. Ook Daley Blind lijkt Old Trafford deze zomer te gaan verlaten en de toekomst van Luke Shaw is onzeker. Hij heeft nog een eenjarig contract in Manchester en zou het niet goed kunnen vinden met de trainer.

Mourinho wil graag vroeg toeslaan op de zomerse transfermarkt. Die sluit in Engeland al op 9 augustus, dus heeft de club drie weken minder om transfers af te ronden als je het vergelijkt met andere jaren. United is ook de favoriet om middenvelder Fred over te nemen van Shakhtar Donetsk. Dalot is naar alle waarschijnlijkheid de eerste nieuwe aanwinst.