Get Even-dev komt met WW3-shooter

De Poolse ontwikkelaar Farm 51 heeft met een uitgebreide trailer een nieuwe game aangekondigd. World War 3 is een tactische shooter met verschillende gamemodi die inhaken op populaire genres. En jawel, er is een battle royale-modus.

Een andere gamemodus 'Warzone' heeft volgens de ontwikkelaar meer weg van Battlefields grootschaligere veldslagen, waarin spelers uit verschillende teams het in grote gevechten tegen elkaar opnemen met infanterie, tanks, drones en andere voertuigen. De battle royale 'Recon' modus draait om het spelen in kleine teams met specifieke opdrachten zoals het gevangennemen van belangrijke personen in vijandelijk gebied.

Volgens Farm 51 wordt met World War 3 een hoge mate van realisme nagestreefd, met naar eigen zeggen 'het meest authentieke kogel vs. armor-systeem in het FPS genre tot nu toe'. Ook is gepoogd om echte locaties zo goed mogelijk na te maken (tot nu toe bekend zijn Warschau, Moskou en Berlijn). World War 3 komt later dit jaar uit als Early Access-titel op Steam.

We maakten vorig jaar al kennis met Farm 51, dat bestaat uit oud medewerkers van onder andere People Can Fly. Zij kwamen toen met Get Even, een soort psychologische thriller-FPS. Hoewel we niet enorm enthousiast over die game waren toonde de studio er wel mee aan creatief talent in huis te hebben.