Gomes: "Ronaldo wordt onderbetaald en wil een teken van Real Madrid"

De Portugese oud-spits Nuno Gomes denkt te weten waarom Cristiano Ronaldo na de Champions League-finale geruchten op gang bracht over Real Madrid.

Ronaldo zei na de eindzege tegen Liverpool dat het 'leuk was' om voor de Koninklijke te voetballen. Later trok hij zijn woorden deels weer in. "Ik denk niet dat Cristiano zal vertrekken, maar hij is wel geïrriteerd omdat Real gezegd heeft dat zijn contract zou worden verlengd, terwijl dat nog steeds niet is gebeurd", zegt Nuno Gomes, die bevriend is met Ronaldo, tegen El Larguero.

"Ze begrijpen elkaar wel. Hij is de beste speler van de wereld. Maar als je kijkt naar zijn salaris, wordt Cristiano enorm onderbetaald en wil hij een teken van de club, net zoals Barcelona deed met Xavi, Andrés Iniesta en Lionel Messi", gaat de oud-speler van Benfica verder. "Zij tekenden steeds beetje voor beetje bij. Dat maakt je blij, tevreden en zorgt ervoor dat je meer geld krijgt van de club."

Volgens Nuno Gomes kreeg Ronaldo te horen 'dat dit niet het goede moment was' voor een nieuw contract. "Nu is het seizoen voorbij en is er nog steeds niets gebeurd. Hij voelt zich een beetje verdrietig dat ze zich niet aan hun woord hebben gehouden. Maar het is te vroeg om over een vertrek te praten."

Cristiano Ronaldo tekende in november 2016 voor het laatst bij en hij mag nu wekelijks circa 420.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven. Rivaal Lionel Messi verdient naar verluidt 570.000 euro bij Barcelona, terwijl Neymar iedere week 615.000 euro krijgt van Paris Saint-Germain.