Drenthe heeft begrip voor vertrekwens Kluivert

Royston Drenthe snapt wel waarom Justin Kluivert deze zomer wil vertrekken bij Ajax. Volgens hem zouden veel mensen hetzelfde doen.

Drenthe, die zelf op zijn twintigste een droomtransfer van Feyenoord naar Real Madrid kreeg, toont sympathie voor Kluivert. "Eerlijk gezegd weet ik niet heel veel van Justin Kluivert, met alle respect. Maar op het moment dat hij zo'n kans krijgt, waarom zou hij die niet moeten pakken?" reageert hij tegenover Voetbal Inside.

Kluivert wordt inmiddels door een deel van de Ajax-fans verguisd, omdat hij en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola alleen maar uit zouden zijn op veel geld. "Maar op het moment dat iemand promotie krijgt bij de baan waar hij op dat moment werkzaam is, dan neemt hij die promotie aan", aldus Drenthe. "Op het moment dat een voetballer in de Eredivisie een kans krijgt om naar het buitenland te gaan, moet hij dat ook gewoon doen. Wie zegt dat hij daar niet beter van wordt?"

AS Roma lijkt op dit moment de nieuwe werkgever van de 19-jarige Amsterdammer te worden. "Dat de kans klein is dat hij daar gaat spelen om het feit dat er betere spelers rondlopen, dat kan. Maar dat kan net zo goed hier gebeuren. Wanneer de trainer het niet meer in jou ziet zitten omdat je minder presteert, ga je op de bank zitten."