Gallas steunt Deschamps: "Ik heb geen medelijden met hem"

William Gallas stelt dat Didier Deschamps de juiste beslissing heeft genomen door Anthony Martial niet op te nemen in de Franse WK-selectie.

De aanvaller van Manchester United kwam dit seizoen tot 45 wedstrijden, waarin hij elf keer trefzeker was en negen assists gaf. Toch was hij lang niet altijd verzekerd van een basisplaats bij de nummer twee van de Premier League. Ook Arsenal-spits Alexandre Lacazette kreeg geen oproep van bondscoach Deschamps.

Gallas heeft begrip voor de beslissing om Martial niet te selecteren, maar voor Lacazette is dat niet het geval. "Ik heb medelijden met Lacazette omdat hij het goed gedaan heeft in zijn eerste seizoen in Engeland", vertelt de 84-voudig Frans international in gesprek met Goal. "Vijftien doelpunten met een blessure! Hij kwam terug en deed het goed. Misschien is het een beetje moelijk voor hem om te accepteren dat hij niet een van de 23 spelers is."

"Martial? Ik heb geen medelijden met hem omdat hij de mogelijkheid had. Hij zat eerder vele malen in de selectie. Ik denk dat hij zijn kans heeft gemist om naar het WK te gaan. Hij presteerde niet het hele seizoen op zijn best. Om naar het WK te gaan, moet je het hele seizoen presteren."

"Je kunt niet op en neer gaan, dat heeft het verschil gemaakt. Hij is nog jong en misschien zal hij leren. Hij heeft geweldige kwaliteiten en het is jammer voor hem." Voor Frankrijk begint het WK op 16 juni met een wedstrijd tegen Australië, voordat Peru en Denemarken de tegenstanders zijn.