'Lucky Loser' Rus pakt twee games tegen Stephens op Roland Garros

Arantxa Rus heeft de openingsronde op Roland Garros niet overleefd. De Nederlandse, als lucky loser in het hoofdschema gekomen, was kansloos tegen Sloane Stephens, de Amerikaanse nummer tien van de wereld: 6-2 en 6-0.

De als tiende geplaatste Stephens bleek duidelijk een paar maatjes te groot voor de nummer 106 van de wereld. Rus leverde vijf keer haar service in en kreeg geen enkele kans om een break te maken. Daarnaast noteerde Rus 25 onnodige fouten en maar twee winners. Voor de 27-jarige Westlandse was het haar eerste wedstrijd in het hoofdschema van een Grand Slam-toernooi in vijf jaar tijd. Na haar uitschakeling in de eerste ronde van Wimbledon in 2013 kwam ze nooit meer verder dan de kwalificaties.

Rus bracht wist eerder dit jaar nog bijna te winnen van Stephens op het WTA-toernooi van Acapulco. maar in Parijs zat een stunt er niet in. Na een vroege break liep ze al snel achter de feiten aan, waarna een dubbele fout op 5-2 een abrupt einde aan de eerste set maakte. In de tweede set verloor ze de openingsgame op love en was het snel afgelopen.