Basketballers Donar één zege verwijderd van landstitel

De basketballers van het Groningse Donar zijn nog één zege verwijderd van de zevende landstitel uit de clubgeschiedenis. In het eigen MartiniPlaza werd ZZ Leiden ook in wedstrijd drie aan de kant geschoven, hoewel het een stuk moeizamer ging dan de monsterzege in het eerste duel: 80-69.

Donar sloeg met 20-12 in het eerste kwart gelijk een gat, maar Leiden hield redelijk stand en het gat was halverwege slechts zeven punten. Onder leiding van vooral Jason Dourisseau (26 punten) vergrootten de Groningers hun voorsprong in het derde kwart, waarna Leiden knap terug wist te komen tot 69-64. Donar gaf nog één keer gas en in de laatste twee minuten konden de bezoekers geen echt gevaar meer vormen.

Dinsdag staat wedstrijd vier vanaf 19.30 uur op het programma in Leiden, met daarna donderdag eventueel de vijfde wedstrijd in Groningen.