NHL: Capitals na 20 jaar in tweede Stanley Cup-finale

De ijshockeyers van de Washington Capitals krijgen eindelijk de kans om voor het eerst in de 44-jarige geschiedenis van de ploeg de felbegeerde Stanley Cup in de NHL te winnen. Na 1998, toen de Detroit Red Wings in de finale met 4-0 te sterk waren, plaatsten de Capitals zich woensdag voor de tweede keer voor de grote finale.

Na zes wedstrijden tegen de Tampa Bay Lightning stond het 3-3 in de serie en dus was een zevende en beslissend duel nodig, gespeeld in de Amalie Arena in Tampa Bay. Al na een minuut opende Alex Ovechkin de score namens de Caps en vanaf dat moment leek de Lightning al bijna verslagen.

Beide ploegen zagen een schot op de paal belanden, maar halverwege de tweede periode was het André Burakovsky die de voorsprong verdubbelde: 0-2, acht minuten later gevolgd door de 0-3, eveneens van de Zweed. Zijn landgenoot Nicklas Bäckstrom maakte het in de slotfase af door de 0-4 eindstand via het lege doel op de borden te schieten.

Lightning - Capitals (Bron: YouTube)