NBA: Celtics één zege verwijderd van finale na winst op Cavaliers

De basketballers van de Boston Celtics hebben nog één zege nodig om zich voor het eerst sinds 2010 weer te plaatsen voor de NBA-finale. In de vijfde wedstrijd van de Eastern Conference-finale werd in de eigen TD Garden gewonnen van de Cleveland Cavaliers, waardoor het 3-2 staat in de serie.

Boston begon de finale overtuigend met twee zeges in eigen huis, maar werd daarna in Cleveland de oren gewassen door LeBron James en co. In eigen huis herpakten de Celtics zich toch weer en in de eerste helft namen ze een voorsprong van een punt of vijftien.

De Cavaliers konden geen moment meer in de buurt komen en op de eerste minuut na was het verschil in de hele tweede helft constant meer dan tien punten. Het leverde uiteindelijk een 96-83 overwinning op, waardoor de Celtics het vrijdag af kunnen maken.

Celtics - Cavaliers, game 5 (Bron: YouTube)