Volleyballers verliezen met 3-2 van Turkije in European League

De Nederlandse volleyballers zijn er net niet in geslaagd hun tweede wedstrijd in de Golden European League te winnen. Oranje verloor in Van in een spannende wedstrijd met 3-2 (25-23, 21-25, 25-20, 20-25, 15-12) van Turkije.

In de eerste set had Turkije lang een voorsprong van twee punten in de gehele set, maar bij een stand van 22-22 kwam de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen toch op voorsprong. Toch ging de set naar Turkije nadat ze drie punten op rij pakte. In set twee had Nederland het betere spel dan Turkije. Bij 17-17 sloeg Oranje een beslissend gaatje en pakte de set.

Turkije nam in de derde al snel een ruime voorsprong tegen de Nederlandse volleybalsters. Oranje kreeg nooit het gaatje dicht tegen de Turken en wonnen dan ook vrij eenvoudig de set. In de vierde set was het precies andersom. Oranje liep snel uit naar een zes punten voorsprong en trok de stand opnieuw gelijk.

In set vijf begon Oranje goed en had al snel een voorsprong van 3-1 te pakken. Mede gesteund door de fanatieke aanhang trok Turkije snel de stand gelijk en bij 11-10 liep het thuisland weg bij de Nederlanders.

Nederland was het toernooi zondag gestart met een thuisoverwinning op Slovenië (3-1). Op zaterdag 26 mei speelt Nederland in Apeldoorn tegen Oekraïne zijn derde groepsduel. Daarna speelt het nog thuis tegen Turkije en uit tegen Slovenië en Oekraïne.

De winnaar van de groep plaatst zich voor het tweedaagse finaletoernooi dat op 30 juni begint in Tsjechië.