Excelsior denkt aan fysiotherapeut als hoofdtrainer

Excelsior slaagt er maar niet in om een hoofdtrainer te vinden sinds Mitchell van der Gaag zijn vertrek aankondigde. Nu is de eigen fysio in beeld.

In gesprek met het Algemeen Dagblad bevestigt Ferry de Haan dat de club in gesprek is met Adrie Poldervaart. De algemeen directeur van de Kralingers weet dat de fysiotherapeut van de club sinds enkele dagen over de juiste trainerspapieren beschikt. Hij slaagde namelijk onlangs voor de UEFA Pro-trainersopleiding.

Naast zijn werk als fysio van Excelsior is hij ook sinds 2015 de hoofdtrainer bij tweede divisionist BVV Barendrecht. In dat jaar won hij ook de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer van Nederland. Die prijs kreeg hij uitgereikt vanwege zijn prestaties bij VV Zwaluwen, waar hij daarvoor aan het roer stond.

Die kwalificaties, zijn medische kennis en het feit dat hij nu een team mag trainen in het betaalde voetbal, maken hem voor Excelsior een aantrekkelijke keuze. Bovendien kent hij de club, weet De Haan. "We zijn met meerdere trainers in gesprek, waaronder met Adrie. We verwachten op korte termijn wel een nieuwe trainer te kunnen presenteren", stelt de algemeen directeur. De Rotterdamse club dacht eerder aan Marcel Keizer en Ernest Faber, maar die onderhandelingen liepen op niets uit.