Sol schermt met interesse uit Mexico

Fran Sol maakt mogelijk een transfer naar Mexico. Daar heeft Cruz Azul namelijk belangstelling voor de aanvaller van Willem II.

Sol bevestigt in gesprek Marca dat hij door de club is benaderd. "Het klopt dat er belangstelling is. Het is mooi dat een grote club uit Mexico mij graag wil hebben." De 26-jarige aanvaller, die afgelopen jaar zestien keer scoorde in de Eredivisie, heeft in Tilburg een contract tot en met volgend seizoen.

De aanbieding van Cruz Azul is 'financieel interessant', zo zegt Sol. Geld is echter niet zijn belangrijkste drijfveer. "Ik heb als voetballer nog een jaar of tien om geld te verdienen en ná mijn loopbaan kan ik ook nog werken. Het sportieve aspect is op dit moment belangrijker dan het financiële. Ik ga nu over alles nadenken."

Fran Sol staat sinds twee jaar onder contract bij Willem II. Hij werd opgeleid door Real Madrid, maar daar kwam hij nooit verder dan wedstrijden spelen in het derde elftal. Via CD Lugo, Real Oviedo en Villarreal kwam de aanvaller uiteindelijk bij de Tricolores terecht.