Zeven aanhoudingen na grote familieruzie Dordrecht

Maandag aan het einde van de middag had de politie haar handen vol aan een uit de hand gelopen familieruzie in de Willem Barentszstraat in Dordrecht. Een langer lopend conflict escaleerde in een vechtpartij, waarbij een van de verdachten zich uiteindelijk met een opgeheven klauwhamer op een agent richtte. Voordat hij het wapen kon gebruiken, werd de 54-jarige Dordtenaar met behulp van pepperspray en een diensthond onder controle gebracht en aangehouden. In totaal werden zeven personen gearresteerd.

Rond 18:15 uur alarmeerden buurtgenoten de politie dat er een vechtpartij was ontstaan op straat. Verschillende familieleden die in de buurt wonen hadden het met elkaar aan de stok gekregen, en er ontstond een oploop van toeschouwers. Agenten uit verschillende districten spoedden zich naar de Willem Barentszstraat om de ruziemakers uit elkaar te halen en de situatie weer rustig te krijgen. Daarvoor moesten zij gebruik maken van de lange wapenstok. De vader van een van de vechtersbazen was het niet eens met de aanhouding van zijn zoon. Hij rende zijn woning in en kwam terug met een klauwhamer waarmee hij dreigde in de richting van een agent. Met pepperspray en een diensthond wisten ze hem aan te houden. Ook een andere verdachte, een man van 21, liep een bijtwond op van een politiehond.

Bij elkaar werden zes mannen tussen de 18 en 54 jaar en een 47-jarige vrouw gearresteerd voor mishandeling, belediging en opruiing. Eén meisje raakte tijdens de inzet lichtgewond en is nagekeken door ambulance-medewerkers.