Seedorf en degradant Deportivo La Coruña uit elkaar

Clarence Seedorf is niet langer de trainer bij Deportivo La Coruña. Dat meldt de Spaanse degradant op hun website.

Het contract van de 42-jarige oefenmeester wordt niet verlengd. Zodoende blijft de samenwerking tussen de Nederlander en de Spaanse club beperkt tot slechts vier maanden. In februari nam hij het stokje over van Cristobal Parralo, die wegens tegenvallende resultaten de laan werd uitgestuurd.

Onder leiding van Seedorf ging het weliswaar iets beter, maar de degradatiezone werd nimmer meer verlaten. De Nederlander won slechts twee van zijn zestien wedstrijden als trainer, maar verloor lang niet zo vaak als zijn voorganger. Hij kwam tot zes gelijke spelen en acht nederlagen.

Dat hij bij degradatie de club zou verlaten, was echter geen zekerheid. Direct na de degradatie gaf hij aan zich goed te voelen bij de club en de opties open te willen laten. Ook afgelopen week hakte hij de knoop nog niet door. De club had volgens hem aangegeven te zullen luisteren naar andere trainers en Seedorf zou in zijn plaats hetzelfde doen. "Ik ga kijken wat er allemaal mogelijk is", zei hij toen. Een langer verblijf bij Depor is nu in ieder geval uitgesloten.