Jakobsen wint openingsrit Tour des Fjords, Hofland en Roosen mee op het podium

In de Tour des Fjords heeft Fabio Jakobsen de openingsrit rit gewonnen. De Nederlandse sprinter van Quick-Step Floors was in een etappe van 191 kilometer naar Grimstad te sterk voor zijn landgenoten Moreno Hofland en Timo Roosen. Jakobsen is ook de eerste leider in de Noorse rittenkoers.

Floris Gerts was een van de vijf vroege vluchters in de openingsetappe van de Tour des Fjords. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij had het gezelschap van vier andere renners, maar ze kregen nooit veel ruimte van het peloton.

Het peloton had dan ook alles onder controle en bij het ingaan van de laatste tien kilometer werden ze dan ook teruggepakt door het peloton. De ploegen konden zich gaan opmaken voor een massasprint, die werd ontsierd door een valpartij. Sondre Holst Enger een van de favorieten lag daar ook bij. Daar profiteerde de Nederlanders optimaal van. Jakobsen won met overmacht de sprint voor zijn landgenoten Hofland en Roosen. Jeroen Meijers was met een achtste plaats de vierde Nederlander in de top tien.