Franse vlag aan top tijdens WTCR-races op Zandvoort

De drie races van de vierde ronde van de FIA World Touring Car Cup op het circuit van Zandvoort werden gewonnen door Franse coureurs. Voor volle tribunes beleefde Tom Coronel opnieuw een moeilijk weekend.

FIA WTCR Zandvoort - Race 1 (Bron: Youtube)

De eerste race op zondag werd gewonnen door de jonge Fransman Yann Ehrlacher. Op de tweede plaats eindigde zijn landgenoot Aurélien Comte met een Peugeot 308. De laatste podiumplaats was voor Rob Huff.

FIA WTCR Zandvoort - Race 2 (Bron: Youtube)

Op Pinkstermaandag scoorde Comte zijn eerste overwinning in het WTCR en werd daarmee de achtste verschillende winnaar in dit seizoen. Ehrlacher werd dit keer tweede, al had hij daarvoor wel teamorders nodig. In de slotfase liet teamgenoot Thomson de Fransman voorbij.

FIA WTCR Zandvoort - Race 3 (Bron: Youtube)

In de laatste race was het opnieuw een Fransman die met de winst naar huis ging. Dit keer was het de beurt aan Jean-Karl Vernay. Op het podium kreeg de Audi-coureur gezelschap van Huff en de Belg Frederic Vervisch.

Coronel scoorde in de eerste en tweede race een zevende en veertiende plaats. In de slotrace moest hij opgeven nadat hij aangereden was door de Hongaar Szabo. De andere Nederlandse coureurs aan de start, prins Bernard Jr van Oranje en Michael Verhagen, finishten alle drie de races in de achterhoede.