Volleyballers beginnen goed aan Golden European League

De Nederlandse volleyballers zijn goed begonnen aan de Golden European League. In Doetinchem won Oranje in vier sets van Slovenië: 25-12, 24-26, 25-15, 25-22.

Nederland begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Slovenië, dat het wel zonder de topspelers Urnaut, Pajenk, Gasparini en Cebulj moesten doen. Daar profiteerde Oranje uitstekend van. Nederland liep in de eerste al snel uit naar een 16-9 voorsprong en hield de voorsprong vast. In de tweede set ging het meer gelijk op tussen beide landen. Uiteindelijk trok Slovenië in de tweede set aan het langste eind.

In de derde set had de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen weer het beste van het spel. Oranje kwam niet in de problemen mede door goede services van Maarten van Garderen, die twee aces sloeg in deze set. In de vierde set ging het wat meer gelijk op tussen beide landen. Op 20-16 leek Nederland een beslissend gaatje te slaan, maar Slovenië kwam snel weer terug tot 21-21. Oranje liep daarna weer uit naar 23-21 en ditmaal wisten de lange mannen hun voorsprong vast te houden. Op 24-22 sloeg Wouter ter Maat het eerste wedstrijdpunt binnen. Ter Maat werd ook topscoorder met 22 punten.

Oranje speelt aanstaande woensdag de tweede poulewedstrijd in de Golden European League, in en tegen Turkije.