Openwaterzwemmers grijpen naast podium in Seychellen

Tijdens de tweede wedstrijd van de World Series in het openwaterzwemmen hebben de Nederlanders zondag naast het podium gegrepen. Bij de Seychellen, uit de kust van zuidelijk Afrika, moesten Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal het doen met een vierde en zesde plek.

In maart wisten Van Rouwendaal en Weertman in Doha nog de openingswedstrijd van de World Series te winnen, maar zondag lukte dat niet. Bij de mannen ging de Italiaan Simone Ruffini er met de winst vandoor, door de Brit Jack Burnell in de eindsprint te kloppen. 

Een grote groep eindigde kort achter Ruffini en Burnell vlak bij elkaar, met de Duitser Rob Muffels die als derde aantikte. Andrea Manzi en Weertman deelden de vierde plek, Marcel Schouten werd tiende en Pepijn Smits tikte als vijftiende aan.

Ook bij de dames was er Italiaans succes. Arianna Bridi tikte een fractie van een seconde eerder aan dan de Braziliaanse Ana Marcela Cunha, die op haar beurt de Italiaanse Martina de Memme achter zich hield. Van Rouwendaal eindigde op ruim vier seconden als zesde, Esmee Vermeulen werd veertiende.