Payet: "Ik was me volledig bewust van de risico's"

Dimitri Payet heeft geen spijt dat hij woensdagavond in actie kwam voor Olympique Marseille in de Europa League-finale tegen Atlético Madrid.

De vleugelaanvaller kampte in aanloop van de wedstrijd met spierproblemen en liep in de finale van de Europa League een nieuwe hamstringblessure op. Door zijn opgelopen kwetsuur maakt hij geen deel uit van de Franse selectie voor het komende WK in Rusland.

"Als je een professionele speler bent, staat het Franse team boven alles, het is waar", schrijft Payet op Instagram. "Maar Marseille zit in mijn hart en als het nodig is morgen, na morgen, over zes maanden, over een jaar opnieuw te doen, zou het zonder twijfel weer doen."

"Ik herhaal, ik hou van deze club en ik ben er klaar voor om er offers voor te brengen. Ik was me volledig bewust van de risico's en die ik aanvaard de consequenties volledig. Ik ben en ik zal de eerste supporters zijn van Les Blues tijdens dit WK. Ik zal genezen en me voorbereiden voor het volgende seizoen. Je kunt op me rekenen."