Pellegrini mogelijk nieuwe trainer West Ham United

Voor Manuel Pellegrini lonkt een terugkeer in de Premier League. De Chileen heeft Hebei China Fortune zaterdag verlaten.

"Vanaf 20 mei is de heer Pellegrini niet langer hoofdtrainer van Hebei China Fortune Footbal Club", meldde de club in een verklaring op Weibo.com. "We danken de heer Pellegrini oprecht voor zijn bijdrage aan de club en wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Zijn vertrek maakt mogelijk de weg vrij voor Pellegrini om aan de slag te gaan bij West Ham United, waar the Hammers op zoek zijn naar een nieuwe manager. Goal meldde vrijdag al dat Pellegrini de topkandidaat is om David Moyes op de volgen.

Slaven Bilic begon het seizoen als manager bij de club, maar werd halverwege het seizoen ontslagen toen de club tegen degradatie vocht. Moyes werd aangesteld op opvolger van de Kroaat, maar zijn aflopende contract werd niet verlengd.

Pellegrini was in de Premier League eerder drie seizoenen werkzaam bij Manchester City, waarmee hij in het seizoen 2013/14 landskampioen werd. Daarnaast won hij twee keer de EFL Cup, voordat hij in 2016 plaats moest maken voor Josep Guardiola.